top bar
QuickTopic free message boards logo
Skip to Messages

TOPIC:

Senitari Mak Yong

16
Dinda DimanaPerson was signed in when posted
08-29-2016
06:07 AM ET (US)
Thanks for the fantastic post..
baju couple muslim untuk lebaran
15
Mak Yong ( Editor )Person was signed in when posted
01-15-2009
10:01 PM ET (US)
Assalamualaikum & Salam Sejahtera..Editor ingin memaklumkan bahawa forum ini sudah dipindahkan ke forum baru yang telah dinaiktaraf di http://artmakyong.21.forumer.com .Kesumua masej yang anda telah post sebelum ini juga telah dipindahkan ke forum baru dan telah disusun mengikut kategori yang sesuai. Semoga peminat makyung tanah air akan terus aktif memberikan komen dan cadangan yang membina.TQ
14
rain_aelrich
01-11-2009
10:01 AM ET (US)
assalamualaikum~
sye nih peminat dramatari n teater tradisional sejak dlu lagi...
sejak akhir2 ni minat sye dlm makyung makin mbuak-buak...
tak ade ker kelas2 makyung di sekitar k.l dan lembah keramat yg sye bleh pergi...yg sye tau di istana budaya adalah...
tp bila fikir balik yuran pndaftaran dgn bulanan yg akan dikenakan dan mungkin mahal...
ini yg membantutkan niat sye untuk mempelajari seni makyung ni~
malahan di skolah sye juga tiada kelab kebudayaan (sekolah menengah)...dimana sye mahu mencuba nasib dlm bidang ini...jika sye mlanjutkan pelajaran dlm bidang seni di ASWARA, keluarga sye pasti membangkang..coz cita2 ingin mjadi arkitek lanskap~ (T_T) ~
tp dlm mse yg sama sye amat berminat dlm seni makyung ini...
siapalah yg bleh tolong sye~~~~.....
(pementasan makyung Raja Besar Senyanya di istana budaya sgt menarik... terlalu indah...tp ade yg menguap mse psembahan dijlnkan...watak pakyung (raja besar senyanya) oleh Rosnan jge sangat bkesan smpi menitis air mte bler time raje tu nak halau pmaisuri die....huih~full star lah!!!)<333
Edited 01-11-2009 10:03 AM
13
cucu kpd kakak primadona
01-08-2009
01:11 PM ET (US)
For Ismail.
Untuk pengetahuan saudara,masih ade cucu2 beliau yg terlibat dengan seni tari mak yong ini.
12
ismail
10-06-2008
02:23 AM ET (US)
saya seorang penuntut.. adakah anak kepada primadona mak yong yang mengikuti jejak ibunya. tq
11
makyong94
06-23-2008
10:28 PM ET (US)
sy seorg peminat teater makyung yg berumur 14 tahun..sy teringin sgt nk teng0k makyung..
10
Mak Yong ( Editor )Person was signed in when posted
12-11-2007
12:12 PM ET (US)
Askum...pihak editor ingin memohon maaf kerana sudah lama x dpt update laman kenangan Khatijah Awang ini disebabkan kesibukan kuliah dan kerja.Pihak kami ingin memohon kepada sesiapa yg ingin menyumbangkan maklumat samada untuk senitari makyong ataupun berkenaan Arwah Mama Jah silalah berbuat demikian dgn menghantar maklumat tersebut ke jazz_fitt@yahoo.com.Pihak kami akan cuba tempatkan di dalam website ini. Dan kepada ahli keluarga arwah Mama Jah yg mgkn ingin memberikan alamat e-mail ataupun telefon sila lah post di dalam ruangan forum ini agar para peminat makyong dapat menghubungi anda untuk sebarang maklumat yang mungkin berguna bg perkembangan makyong di tanah air kita. Pihak editor mengucapkan jutaan terima kasih di atas sokongan anda semua.
9
fatien_sumandak
11-17-2007
01:08 PM ET (US)
saya blajar makyong di ASWARA, n i love it so much...
serius, saya dapat release my tension!
saya hrp dpt blajar lebih dalam lagi lepas keluar sari ASWARA nti
tp tak tau macamana n kat mana nak pegi...
help me?...
TQ
8
cucu kpd kakak primadona
11-06-2007
08:12 AM ET (US)
blh sy tahu lbh lanjut ttg pnghntr komen yg bergelar "grandchildren khatijah awang" dlm komen yg lalu..
bagaimana sy blh hubungi anda??
7
grandchildren khatijah aw
10-12-2006
02:11 AM ET (US)
just call me or email me, im khatijah awang grandchildren....ok
6
Deleted by topic administrator 07-23-2006 02:08 AM
5
Editor
07-16-2006
01:03 PM ET (US)
Buat masa ini hanya gambar yang disiarkan sahaja dapat kami adakan kerana pihak kami tidak dapat mencari anak-anak kepada Allahyarham Khatijah Awang.Jika ada di masa hadapan kami akan siarkan untuk tatapan anda semua.Terima kasih atas sokongan anda ...:-)
4
kusnyau
06-30-2006
05:43 AM ET (US)
selalu bermimpi seorang raja bertaring dgn matanya bulat besar. berbaju kuning selempang merah..bersama seorang permaisuri berpakaian pink velvet berambut lepas..asal dari kelantan-patani..mempunyai 7-8 pembesar yg lain.. sehingga sekarang tiada jawapan..
3
nmoho
05-20-2006
03:28 PM ET (US)
i posted the following in one of the websites i frequented;-
Quote:
Fri May 19, 2006 1:43 pm
I was Khatijah Awang's secret admirer in the early fifties. She was 15/16 then. I was about 7.

I passed by her house in Langgar , everday, often stopping just to watch her learning the art of Mak Yong, from her mother.
unquote

Would like to see more pictures of Khatijah, posted.
2
Mak Yong ( Editor )Person was signed in when posted
10-28-2005
12:33 PM ET (US)
Selamat datang diucapkan kepada semua pengunjung. Di ruangan ini anda boleh memberikan komen dan sebarang cadangan bagi meningkatkan lagi martabat kesenian melayu kita. Semoga usaha kita ini akan mengekalkan harta kita yang berharga ini buat selamanya.

Print | RSS Views: 1469 (Unique: 669 ) / Subscribers: 0 | What's this?